Füstgenerátor

Natural füstgenerátor

Natural füstgenerátor

A füstölés, a hús konzerválásának egyik legrégebbi módja. A füstnek a termék felületére való juttatásával érhető el egyrészt a termék érzékszervi tulajdonságainak változása, másrészt a füst antibakteriális hatásának köszönhetően, csökken a termék felületén lévő nem kívánatos mikroflóra, növelve ezzel a termék eltarthatósági idejét.

A termékek füstöléséhez szükséges optimális tulajdonságokkal rendelkező füst előállítása egy automata füstgenerátorral történik. Így a berendezés minden pontján, ill. minden egyes további füstölés folyamán ugyanolyan minőséget lehet elérni.

Az ezzel a módszerrel előállított füst segítségével, a terméknél optimális érzékszervi tulajdonságok érhetők el, valamint minimalizálódik a fogyasztó egészségére káros karcinogén anyagok képződése, amelyek tipikusak az ellenőrzés nélküli un. „vad" füstölésnél, ill. a szabályozás nélküli füstgenerátoroknál.

A füst a faaprítéknak, a tűztér egy speciális rostélyán történő izzásával keletkezik. Az égés hőmérsékletének pontos szabályozása egy elektromos spirál bekapcsolásával, a levegő beáramoltatásával, a fordulatszám szabályozásával és a faapríték ciklikus keverésével érhető el. A berendezés szabályozásával tudjuk befolyásolni a füst koncentrációját, sűrűségét és mennyiségét, végső soron pedig a termék érzékszervi tulajdonságait, a megrendelő igényeinek megfelelően. A berendezés faapríték tartálya egy érzékelővel van ellátva, amely figyelmezteti a kiszolgáló személyzetet, ha a faapríték a minimális szint alá csökken.

A berendezés működése, más hasonló füstgenerátorokkal ellentétben, nagyon megbízható, nem igényel különösebb karbantartási és tisztítási munkákat, halk, veszélytelen, nem generál felesleges rezgéseket, csökkentve ezzel az alkatrészeket kopását. A berendezés univerzális. Ugyanúgy használható meleg és hideg füsttel való füstöléshez.

A faaprítékkal szemben támasztott követelmények: legyen kemény fából, a megadott szemcseméretben, legyen száraz, por-, kéreg-, idegen anyag- és szennyeződésmentes. Tárolása történjen száraz helyen. A helytelenül tárolt, penészes, áporodott faapríték negatívan hat a füst, és a termék ízére ill. illatára.

A faapríték nedvesítésének szükségessége (amint azt sok gyártó ajánlja) a füstgenerátor konstrukciós hibájára utal, ill. arra a szándékra, hogy valamilyen módon kompenzálják azt, hogy képtelenek szabályozni a füst megfelelő hőmérsékleten történő előállításához szükséges paramétereket. A magas páratartalmú füst nem képes elérni a terméknél a kívánt érzékszervi tulajdonságokat, sem a termék felületén kívánatos hatásokat.

Natural automata füstgenerátor:

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti