Főző- füstölő szekrény

A berendezés húsok, hústermékek, baromfi, hal és sajtok meleg füsttel való füstölésére és hőkezelésére szolgál.

A berendezés egy- ill kétajtós kivitelben (alagút) készül.
Az egész technológiai folyamatot az iRauch elnevezésű irányítórendszer vezérli, biztosítva a füstölőkamra automatikus működését. A programozási lehetőségek úgy vannak kialakítva, hogy a technológiai folyamat egyes fázisai (pirosítás, szárítás, füstölés, főzés, utánfőzés) tetszőleges sorrendbe rakhatók, a szükséges paraméterek (hőmérséklet, páratartalom, levegő áramlási sebessége, főzési idő, maghőmérséklet, hőmérsékletváltozás ideje) pedig a technológiai folyamat egyes fázisaiban igény szerint szabályozhatók. Végül pedig, a HACCP és az ellenőrző szervek előírásainak megfelelően, biztosítja a paraméterek ellenőrzését és regisztrációját.
A Natural elnevezésű füstgenerátor a füstölés egész ideje alatt pontosan szabályozza a faapríték pirolízisének hőmérséklettartományát annak érdekében, hogy a kívánt minőségű végtermék előállításhoz szükséges legoptimálisabb füstöt tudja előállítani.
A főző- füstölő szekrény egyes elemei a megrendelőnél kerülnek összeszerelésre. Az összeszereléshez nincs szükség külön helyiségre, mert minden elem átfér egy normál ajtón. A szekrény palástja rozsdamentes élelmiszeripari acélból készül, és egy speciális eszköz segítségével, nyomásra és hőre szilárduló kétkomponensű poliuratán habbal van kitöltve. Ezzel biztosítjuk a szekrény tökéletes szigetelését, valamint környezetkímélő és gazdaságos működését.
A szekrény fűtése történhet elektromos árammal, gőzzel vagy földgázzal.
Az automata tisztítórendszer biztosítja a szekrény nehezen hozzáférhető részeinek tisztán tartását is.

Főző- füstölő szekrény - négy kocsi

Főző- füstölő szekrény - egy kocsi

Főző- füstölő szekrény - képgaléria